Często korzystamy z serwisów do zamawiania jedzenia. Bardzo często. Może nawet za... (Nawet pączki potrafimy zamówić do siebie do biura! - nie pytaj ile razy w tygodniu.)
Nie uchodzi nam jednak uwadze to, że spora część kwoty całego zamówienia trafia do pośrednika. Żal nam dobrych restauracji, bo niejedna w naszej okolicy się już zamknęła w ostatnich latach. Chcemy to zmienić.
Prowizje dla serwisów, gdzie zamawiasz jedzenie - sięgają nawet 30%.
Pomysł na Restomat narodził się w naszej głowie już kilka lat temu, ale musiał troszkę dojrzeć i się zmienić. Od początku tego roku zaczął się etap kodowania.
Jeśli chodzi o plany - mamy je ogromne. Na wszystko przyjdzie czas :) W dniu dzisiejszym startuje portal dla Restauratorów. Restomat - serwis typu POS. Celem jest udostępnienie wszystkich narzędzi dla właściciela, pozwalających mu m.in.:
Wszystko ma opierać się na prostych zasadach - jedna opłata abonamentowa, zero prowizji za zamówienia. Chcemy stać frontem do restauratorów, wsłuchać się w ich potrzeby i realizować ten portal dla nich.
W imieniu małego zespołu Restomat, z uszanowaniem, Michał Kabziński.